Majhno osvobojeno ozemlje za poezijo

Majhno osvobojeno ozemlje za poezijo je platforma za promocijo pesniške misli in tistih, ki jo snujejo.

Ker opažamo, da poezija kot poseben, nelinearen izraz in način mišljenja v sodobni kapitalistično urejeni družbi izgublja svoj prostor v vse več kontekstih in v različnih pomenih, se pri Dveh lunah trudimo odpirati tako simbolne kot zelo fizično oprijemljive prehode v poetične svetove. Poezijo razumemo kot literarno nadzvrst in tudi zelo široko v smislu načina mišljenja o svetu.

Zato z različnimi aktivnostmi odpiramo dostop do poezije ter drugih literarnih izrazov, kjer opažamo očiten manko, ter posebej podpiramo tiste, ki jo ustvarjajo, podpirajo.

Do zdaj smo organizirali literarno branje mladih pesnikov (in prozaistov iz vzhodne Slovenije), ki tovrstnih priložnosti v Mariboru nimajo veliko, ter posebne promocijske aktivnosti, ki smo jih zasnovali z namenom podpore in promocije mladih ustvarjalcev in mikrozaložnikov poezije, ki si težje priborijo in privoščijo prostor, v katerem bi lahko predstavili svoje delo.

S tem klešemo majhno, vendar osvobojeno ozemlje za poezijo v pusto krajino turbokapitalizma.

Tudi izven teh priložnosti pa so pri nas na voljo:

  • zbirka in zvočna knjiga Drseči svet – 15 EUR in 11 EUR
  • umetniška igra Drseča pesem 15 EUR
  • antologija najlepše frankofone poezije za otroke in mlade Kalejdoskop | Kaléidoscope 20 EUR
  • visokokakovostni giclée printi ilustracij, ki so jih ustvarile nadarjene mlade vizualne umetnice Maša Pušnik, Jovana Đukić in Sara Stiplovšek po navdihu pesmi Helene Zemljič in zgodb Denisa Škofič 12 EUR
  • svinčniki Dve luni – 2 EUR